Monday, 5 March 2012

jangan berkire ye ye

orang tue tue kate jangan berkire, nanti, kalu orang berkire dengan kite, baru tau langit tinggi ke rendah. kita lahir kat bumi ALLAH ni pun patut dah bersyukur alhamdulillah. kenapa perlu berkire?

jangan ingat diri tu terlalu bagus, ada masa kita di atas, ada masa kita di bawah.

-out

Sunday, 26 February 2012

single. couple. clash. jyeah.

Salam.


itu adalah satu kitaran hidup yg kita akan alami, walaupun kita tua atau mude.
gua sangat susah untuk suka atau sayang orang, tapi, bile gua dah sayang, gua sayang  sangat betul. sebab apa? sebab bila senang kita sayang seseorang, maka senang lah kita lupakan seseorang itu.


-out

Monday, 13 February 2012

Punce kematian Whitney Housten.

salam.

kem, ko tau tak ada orang mati. orang mati?sape pulak ni? tetibe jee mak gua tanye gua. then mak gua kate "ala, yang nigga tu" amboi. niggar tu. kahkah. then baru gua ingat yang whitney housten baru je RIP. so gua google ar sebab musabab serta punca punca untuk gua bercerita pada mak gua nanti.

ok,punce kematian masih belum pasti dan masih dalam siasatan pihak berkuasa. cume ape yang gua tau ialah sebelum kematian pihak berkuasa ada terjumpa 'botol pil pelbagai' . gua pun tak faham dan tak tau ape benda 'pil pelbagai' tu coz gua bukan doktor. yang gua tau mediang ada ambil ubat preskripsi Xanax, yang sering digunakan untuk merawat keresahahan dan apabila bertindak balas dengan alkohol akan membuatkan penggunanya mengantuk. maybe mendiang overdose? gua pon taknak assume ape ape coz gua pon bace bace dari internet jee dan pihak berkuasa masih menjalankan siasatan keatas mediang.

so gua just akan cerita kat mak gua yang mendiang ada ambil ubat keresahan dan minum minum sikit dan punce kematian masih tidak dapat dikenalpasti.
thanks google.

-out

Sunday, 12 February 2012

masalah masalah.

Salam.

lamenyee tak update blog, sampai berlendir lendir pula. cehh, macam gua blogger tegar lak. kahkah. gua bukan update blog ikut hari, tapi gua update blog ikut mood dan taknak dimamah trending semasa. semasa ke? so ape yang gua rasa gua nak tulis, gua update. so, tak perlu hensem untuk difollow ye ye.

kita apabila makin besar, makin dewasa, akan timbul tanggungjawab yang perlu dan harus kita tanggung walau kita suka atau tidak. kan bagus boleh jadi 'budak' atau 'remaja' sahaja. tidak perlu fikir akan masalah, hanya tahu berseronok dan bergembira. tapi,sampai bila kan?
walaupun gua nampak seperti seorang yang suka bergembira dan selalu tersenyum, tapi tidak bermakna gua tiada masalah.setiap orang ada masalah sendiri, dan ia terpulang pada setiap individu untuk menyelesaikannya

masa gua update ni gua ada masalah, so gua update ar bagi menjage hati mood gua kerana kalau gua update hari hari, itu bermakna gua menduakan mood mood gua. gua tak sanggup kerana gua setiee orangnya. setia ke? haha.


-out

Tuesday, 31 January 2012

Ketagihan

Salam.
menunggu, menunggu, dan menunggu. menunggu adalah satu keadaan yang agak pedih,perit dan menyedihkan. gua cukup tak suka bila menunggu. walaupun gua tak suka menunggu,tapi gua terpaksa menunggu untuk mendapatkan sesuatu ini yang sangat gua mahukan pada tiap2 minggu.
ia itu, NARUTO SHIPPUUDEN.




gua adalah Naruto-addict. ya,peminat tegar anime Naruto.mungkin bagi mereka sesiapa yang meminati kartun atau anime ini seperti 'childish' ataupun 'pra-matang'. tetapi,gua tak kisah itu semua. macam smoker n gamer yang sentiasa mahukan rokok n games, tak kisah walau ape pon org nak cakap. janji mereka dapat benda alah tu. so,people out there, janganlah judge the books by it cover. janganlah anggap mamat-mamat yang suka akan anime ini 'kebudak-budakan, yang smoker itu 'hot'(hot ke?), n yang gamer tu membosankan. masing-masing ada addict mereka tersendiri kan?

-out

Monday, 30 January 2012

hello.im newbiee.please be nice with me.

Salam.
gua bukanlah seorang penulis atau pelukis yang bagus walaupun gua seorang kidal. tetapi gua juga ada hati dan perasaan untuk menulis dan melukis. disini gua akan tulis dan lukis apa yang gua rasa dan yang gua pendam.

-out